Pendelen doe je aan de hand van zo geheten pendelkaarten die voor de grote diversiteit aan onderwerpen beschikbaar zijn.

Hoe pendelen werkt en wat pendelen is lees je door te klikken. Met deze pendelkaarten wil ik de beginneling wegwijs  maken.  Hij / zij kan zo wat ervaring op doen in het werken met de pendel.

Pendelen, is het zoeken naar een antwoord dat je niet ziet of niet begrijpt. Het “hengelen” heeft te maken met dat zoeken. Alles wat je zoekt bestaat voor een deel uit of is omgeven door straling of energie. Heeft het wat we zoeken een vaste vorm ( bv. ring, boek, persoon, steen) dan spreken we over de aura. Wanneer, wat we zoeken enkel met een gedachte van  zowel positief als negatief te maken heeft, spreken we over energie.
Het opvangen en lokaliseren van die energie of straling wordt ook wel radiëthesie genoemd. Radiëthesie is afkomstig van het Latijnse woord Radius wat straal betekent en het Griekse woord aesthesis wat waarnemen is. Dus het “waarnemen van straling”.
Waarom nu hengelen? Omdat het instrument dat daarbij gebruikt wordt de pendel of de wichelroede is. De straling wordt opgevangen en in beweging gezet waardoor je een richting of een plek aangereikt krijgt. Maar het kan ook zijn dat het een richting aan de gedachte geeft. Hoe dat in zijn werk gaat komt later aan de orde.
Pendelkaart bronnen:
wikipedia,
pendelset Anneke Huyser :

pendelkaarten, pendelkaart edelstenen

varja 162x77

pendelkaarten, pendel.aandachtsgebieden

varja 162x77

pendelkaarten , pendelkaart gezondheid

varja 162x77