Voorspellingen

Beste lezers, geïnteresseerden of volgers

Ook dit jaar ben ik door ParaVisie gevraagd om mijn zienswijzen met hun te delen.
Maar….. na de vele jaren dat ik mijn zienswijzen heb gedeeld heb ik nu besloten daar mee te stoppen. Ik heb het altijd met veel plezier  gemaakt en gedeeld.
Jullie dank ik voor het lezen en de veelal leuke reacties die ik van jullie mocht ontvangen.

Terugblik op de voorspellingen over 2016 staat hier onder.
op zoek naar voorgaande jaren, klik je hier.

2016

Songfestival
Wij hebben een zeer sterke song. De melodie ligt bij alle partijen/landen goed in het gehoor. Deze song is zeker goed voor de top 3. Ik verwacht dat we deze keer zelfs winnen.
>>>>>>>>>>>>> Nieuwsmedia , 5mrt  bekendmaking van het songfestival lied ‘slow down’. Als voorspelt erg goed ontvangen en goed in het gehoor liggend.
>>>>>>>>>>> 1ste halve finale songfestival, 10mei. De eerste horde is genomen. Als 3de geplaatst.. Zaterdag weten we het.
>>>>>>>>>>> de finale.14 mei. HELAAS, erg jammer. Douw Bob is 11de geworden. Oekraïne heeft gewonnen.

Ons Koningshuis.
Zie ons koningspaar nadrukkelijk en ernstig in zeer gepaste kleding lopen. Dit heeft betrekking op familie omstandigheden en maar ook op de functie. Volgens mij heeft het dan met Koningsdag te maken. Oorzaak ligt bij de opbouw van podia en zitplaatsen. Vraag is ook of koningin Maxima er dan wel bij is.
>>>>>>>>>> 27-april 2016. Nieuwsmedia. Ieder heeft kunnen zien dat mijn voorspelling met betrekking tot deze dag gelukkig niet juist is.

Koningshuizen
Noorwegen: De troonswisseling die ik al aankondigde blijft nadrukkelijk in beeld.
Denemarken: Gezondheidstoestand van de koningin maar vooral ook van haar man zal hen doen besluiten plaats te maken.
Engeland: Krijg het beeld dat Koningin Elisabeth ernstig ziek wordt. Het lijkt erop dat Prins Charles bewust meer ruimte geeft aan zijn zoon Prins William. Prins William neemt veel officiële taken op zich.
>>>>>>>>>> Engelse media-1-1-17. Koningin Elisabeth is al sinds begin december ziek. De officiële vermelding is dat ze griep heeft. Ze heeft ook haar verplichtingen beperkt  tot Engeland.
België: Het koningspaar stelt een voorbeeldfunctie. Heeft alles te maken met de tolerantie van de Belgische stromingen.

Regering-economie – Nederland.
Kabinet: Als gezegd zal dit kabinet de rit uitzitten. Wel verwacht ik dat er nog een enkele wisseling zal plaats vinden. Een staatssecretaris raakt uit beeld en een minister gaat naar een volledig Europees ambt.
Politieke partijen: Politieke partijen scherpen al vroeg, in de aanloop naar de verkiezingen van 2017, de degens. Bij de verschillende fracties is het wel duidelijk wie hun leider is of word. Interessanter is het wie hun 2de man of vrouw gaat worden, dat geeft zicht op de nodige slik- en vertrek momenten. Ook aan de orde is wie partijvoorzitter mag zijn en blijven. Heb de indruk dat daar ook wat onenigheid over zal ontstaan.
>>>>>>>>>>>>>>> Media.april. Aan de verschillende partij congressen hebben we kunnen zien dat men zich inderdaad al vroeg warm loopt. Vooralsnog is minister van der Steur gespaard.
>>>>>>>>>>>>>>>Nos-journaal sept. . zoals ik al voorvoelde is de race om de kiezers nu echt begonnen. er word nog wel niet te veel met de poppetjes geschoven , maar ……. wacht af.
>>>>>>>>>>>>>>>Nos-Journaal-nov.. PvdA is op zoek naar nieuwe fractieleider? D66 heeft duidelijk gemaakt hoe de onder andere de 2de positie in de fractie of partij er uit zal zien.

Economie: Optimisme over de economische toestand van ons land is juist. Het optimisme wordt wel enigszins getemperd door een hapering met een suggestieve lage procentuele score.
Toch zal de eindscore hoger zijn dan verwacht. In de 2de helft van het jaar verwacht ik een enorme economische boost. Deze boost heeft ook te maken met de versoepeling van de opgelegde sancties.
>>>>>>>>>>>>>>>>Nos-Journaal 7 mrt. CPB verwacht  dat de economische groei voor dit jaar niet op 2,1 % zal uitkomen maar op 1,8%
>>>>>>>>>>>>>>>>Nos-journaal 16-sept. de miljoenennota van Prinsjesdag is gelekt.. duidelijk is dat de economie er beter voor staat dan aanvankelijk gedacht werd.

Politiek-crisis- Europa- de wereld
Vluchtelingenstroom: Er ontstaat een grote 2-spalt binnen de Europese unie. Het betreft Oost- West. Deze situatie heeft alles te maken met de strijd in het midden oosten en de daarmee samen hangende vluchtelingenstroom. De vluchtelingenstroom krijgt men niet onder controle. De strijd zal daar verder oplaaien en als reactie overal brandhaarden/aanslagen ten gevolge hebben. Niet alleen bij de landen die actief deelnemen. Ik zie in vele landen brandhaarden zelfs tot in middel grote steden.
>>>>>>>> Nov2015  aanslagen in Parijs.

>>>>>>>> 20 Maart 2016- aanslagen in Brussel -vliegveld Zaventem+ metrostation
>>>>>>>>>Media.april. tweespalt of onvrede . wat is het verschil. Eurpa versus Turkije.
>>>>>>>>>Nos-jounaal -±15 sept. soms ben ik blij dat voorspellingen niet geheel uitkomen. afgelopen week weer diverse mogelijke aanslagen verijdeld.
Rusland: Poetin weet deze strijd en zijn inzet handig te gebruiken. Dat heeft alles te maken met dat deel van Oekraïne dat voor een betere bereikbaarheid van de Krim moet zorg dragen.
>>>>>>>>>uit de media eind juli. Beschuldigingen  van Poetin richting Oekraïne over terreuracties richting  De Krim.  Beide leiders zetten het geheel op scherp.
Amerika: In mijn beleving zullen de Democraten in de persoon van Mevrouw Hilary Clinton weer de president leveren. Toch zie ik ook wat ophef rond haar persoon ontstaan. Dat voelt als iets lichamelijks. De inauguratie zal mogelijk wat uitgesteld worden. Vraag is of ze het ambt wel echt kan aanvaarden.
>>>>>>> Uit de Media-begin aug. De presidentiële race is in alle hevigheid losgebarsten. Beide kandidaten maken gebruik  van het  ‘moddergooien’. Vooralsnog verloopt de race voor Clinton  beter dan die van Trump.
>>>>>> TV-NIeuws. ± 15 sept. .. Mevrouw Hillary Clinton werd van een herdenkingsbijeenkomst weg gevoerd . na later bleek kampte ze al enige tijd met een longontsteking.
>>>>>>Verkiezingen 8 november.  Helaas had ik het goed mis. Donald Trump is de 45ste president van Amerika

Sport
Krijg de indruk dat de Tenniswereld wordt opgeschrikt door het gebruik van middelen die niet toelaatbaar zijn. Deze ophef verwacht ik bij of direct na Roland Garros.
>>>>>>>>>>> NOS -Journaal,7 mrt. In een persconferentie bekent tennisster Maria Sjarapova dat ze de afgelopen tijd ( melbourne) verboden middelen gebruikt heeft. Afwachten nu wat er rond Roland Garros gebeurt.

Misdaad- zedenzaken
Er zijn een aantal zaken die door de jaren heen mijn aandacht hebben en zullen blijven houden. In die zaken zie ik voor komend jaar geen structurele wijzigingen ontstaan.
Anders is dat in de persoon van Joran van der Sloot. Volgens mij krijgt hij wat bewegingsvrijheid dat hij listig weet uit te buiten. Ontsnapping??? Volgens mij wel een poging daartoe.
>>>>>>>>>>>>>> ADmobile-29 april.  In de zaak madeleine MacCann is weer een klein lichtpuntje ontstaan. Britse Politie is  nu in gesprek met een Portugese dievenbende. weten zij iets.
>>>>>>>>>>>>Opsporing verzocht -18-okt.. De Verdwijning van Yolanda Meijer is weer onder de aandacht gebracht. het vermoeden is dat wie dan ook nu mogelijk gaat praten.

 naar begin
varja 162x77